Økologi

  I Borggården vægter vi sunde og nærende råvarer, og vi laver stort set al vores mad fra bunden. Vi bruger årstidens frugt og grønt, bager vores eget brød, og har et minimum af madspild i vores daglige produktion. 

  Over 95,5% af al den mad, der serveres til børnene er økologisk, og i 2017 opnåede vi derfor guld i fødevarestyrelsens spisemærke.

  Politik i forbindelse med vores Økologoske Spisemærke i guld

  Vi prioriterer at servere en kost for børnene, der har udgangspunkt i ernæringsanbefalingerne fra Fødevarestyrelsen og anbefalinger for spædbarnets ernæring fra Sundhedsstyrelsen.

  Vi prioriterer de økologiske indkøb meget højt, så hvis leverandørerne ikke kan levere en bestemt vare økologisk er madplanen fleksibel og den ændres derefter.

  Modtager vi konventionelle fødevarer som erstatningsvarer, sendes disse altid retur

  Fisk: Eftersom der er et begrænset udbud af økologiske fisk, serverer vi vilde fisk fra havet såsom torsk, rødspætter, sild m.fl. Disse medtages ikke i Borggårdens økologiske regnskab og udgør ca. 2 % af fødevarerne i køkkenet.

  Kød: Der kan være enkelte kødprodukter og kødpålæg, som ikke på nuværende tidspunkt kan købes økologisk fra vores leverandør, som derfor købes konventionelt. Det udgør maksimum 2% af fødevarerne i køkkenet.

  Læs i øvrigt også vores mad- og måltidspolitik.